Поради щодо харчування перед польотом


Сінгапурські авіалінії опублікували серію рекомендацій щодо харчування перед польотом. Передбачається, що дотримання порад, поданих у цьому посібнику, дозволить уникнути здуття живота, розлади шлунка, загальної слабкості і нездужань, пов'язаних зі зміною часових поясів.
Зокрема, перед польотом пасажирам рекомендують відмовитися від смаженого (повільно перетравлюється), солоного (затримує воду в організмі), газованих напоїв і персиків (сприяють утворенню газів). У той же час мандрівникам пропонують звернути увагу на зелений чай, оскільки він стимулює роботу травних ферментів і виводить токсини, запобігаючи виникненню метеоризму. До числа корисних продуктів укладачі керівництва також віднесли банани, ягоди, цибуля і часник. Щоб уникнути проблем з травленням, авіаперевізник радить включити в раціон картоплю, куркуму і ананаси. М'ясо пропонується замінити рибою, оскільки вона легше перетравлюється.
У керівництві наведені і більш конкретні рекомендації. Так, наприклад, зазначається, що, з'ївши перед польотом кілька стебел селери, можна полегшити навантаження на центральну нервову систему. З цією ж метою рекомендується налягати на цільнозернові продукти і зелені листові овочі. Чарівні властивості цих продуктів пояснюються високим вмістом вітаміну В, який допомагає в боротьбі зі стресом. У той же час, мандрівникам радять утриматися від вживання багатих вітаміном В печінки і квасолі - вони принесуть більше шкоди, ніж користі.
Справитися з укачиванием, згідно з рекомендаціями перевізника, допоможе імбир. Зокрема, керівництво пропонує звернути увагу на імбирний ель і східні страви з додаванням імбиру, наявні в бортовому меню авіакомпанії. Правда, при цьому відзначається, що імбирний ель може викликати відрижку. Більш того, з ризиком пов'язано вживання будь-яких газованих напоїв, оскільки може спричинити здуття живота. У зв'язку з цим перед вживанням рекомендується випустити з газованої води повітря. Відмовлятися від напоїв перед польотом не радять і навіть, навпаки, звертають увагу на необхідність рясного пиття, оскільки обезводнення може викликати головний біль, стрес і загальну слабкість.
Окремо в керівництві наводиться зразок меню, здатного вберегти від неприємних сюрпризів під час польоту. Воно виглядає наступним чином:
Сніданок: тост із борошна грубого помелу, банани, насіння.
Обід: відварну картоплю з селерою.
Вечеря: риба з куркумою, ананасами і цибулею.
Пиття: вода, імбирний ель.

Похожие страницы