Таємна вечеря карається


Нелегко доводиться економним туристам, які вирушають відпочивати за кордон. Готельєри щосили борються за те, щоб мандрівники залишали якомога більше грошей в готелях, і ні в якому разі не могли заощадити. У хід йдуть всі засоби: від заборони зберігати свої продукти в мінібарі до вилучення чайників з номерів. Готелі Мальдівських островів, наприклад, почали дискримінувати китайських туристів. Один з колишніх працівників фешенебельного готелю на розкішному курорті розповів, що у всіх номерах, де зупинялися китайські мандрівники, адміністрація наказала прибирати електричні чайники. І все через те, що китайці готували в чайниках привезену локшину або використовували окріп для того, щоб заварити взятий з дому "доширак".
Як справедливо вважала адміністрація готелю, туристи з Піднебесної таким чином намагалися уникнути необхідності їсти в дорогих ресторанах готелю. Оскільки на курорті крім пари готелів зі своїми кухнями ніяких більше магазинів чи кафе не було, туристи не могли відправитися поїсти в інше місце, і їм доводилося платити великі гроші за вечері і обіди. Тямущі китайські відпочиваючі швидко звикли возити з собою на курорт локшину, а отельерам довелося прибирати з номерів все, на чому можна було б приготувати "нелегальний" вечерю.
Втім, навряд чи передбачливість власників готелів зупинить економних туристів. У минулі часи туристи з СРСР не виїжджали з країни без кип'ятильника, яким можна було зварити в готелі і сосиски, і суп, не витрачаючи дорогоцінну валюту на харчування. Економні мандрівники почнуть возити з собою чайники і кип'ятильники, адже привчити бідних туристів до розкоші, якщо у них немає коштів на надмірності, неможливо.
Відзначимо, що багато російських туристи стикаються зі схожою ситуацією в європейських готелях. Правда, в ЄС власники готелів ратують не тільки за свій бізнес, а й за доходи сусідніх ресторанів. Так, росіяни у Франції зіткнулися з тим, що ряд готельєрів не дозволяв проносити в номери продукти. Доходило до курйозу: господар невеликого готелю призначив штраф за самостійне харчування в кімнатах. Щоб підловити неслухняних, француз підслуховував під дверима і коли постояльці, на його думку, шаруділи пакетами з сиром і шинкою, вимагав негайно відкрити номер.

Похожие страницы