Вишукана кухня гірськолижного курорту Віллар


Гірськолижний курорт Віллар, розташований в регіоні Женевського озера, вважається одним з найцікавіших для гурманів і любителів хороших вин. У цьому сезоні в Вілларе відкриються одразу кілька нових ресторанів.
Вишукані делікатеси з Японії будуть готуватися прямо на гарячих столах в новому ресторані Teppanyaki в готелі Ecureuil. У цьому затишному сімейному готелі завжди відмінно готували, а починаючи з цього року японський ресторан порадує тих, хто цінує хороші морепродукти і рибу.
Свіжі, креативно приготовані закуски і страви чекають гостей в Cookie.Deli - новому ресторані і магазині в самому центрі Виллара. Під маркою Cookie в сусідній Грійон сімейна пара з Австралії відкрила ресторан, вже в першому сезоні став дуже популярним завдяки незвичайним стравам і відмінному вибору вин. Сьогодні в Cookie пропонують не тільки вечері, але і традиційні англійські сніданки (по неділях з 9.00 до 12.00), для дітей є спеціальне дитяче меню і ігрова кімната. Відкрилося в минулому сезоні гірське Cookie.Cafe (в 50 метрах від кінцевої станції потяги на галявині Bretaye) в цьому році розширить меню: крім сніданків і неймовірно популярних і смачних гамбургерів в кафе з'являться свіжоприготовлені супи, хот-доги, сендвічі, більше стане і асортимент гарячих і холодних напоїв. У зимовий час Cookie.Cafe працює з 7 ранку до 7 вечора.
У Грійон до початку сезону запрацює нове Cafe Pomme, де Ванесса пропонує смачні сніданки, домашні киши, великий вибір специалітетов і розливне пиво різних сортів. Там же є невелика інтернет-кафе з безкоштовним Wi-Fi і іграми.
За кращим тартаром на курорті варто вирушати в ресторан L`Alchimiste, розташований поруч з найпрестижнішої приватною школою Виллара Beau Soleil. Крім традиційних м'ясних страв ресторан пропонує Vacherin au four - запечений в печі сир Vacherin. Ресторан працює з 8.00 до півночі.
З 21 грудня по 6 січня на центральній площі Віллар буде працювати різдвяний ринок, де в новорічну пору буде звучати жива музика, а туристи зможуть продегустувати спеціалітети регіону, місцеві настоянки, сири, ковбаси, домашні солодощі і млинці, свіжі устриці і шампанське (12 CHF за 6 устриць і келих шампанського або білого вина).
Найкраще з швейцарської та вілларской кухні 17 жовтня представив у Москві Жоель Квентан, шеф-кухар ресторану Peppino (працює в Eurotel Victoria в Вілларе). Під його керівництвом і за участю двох відомих московських шеф-кухарів журналісти приготували традиційні для регіону Женевського озера страви. Зокрема, гостям вдалося дізнатися різні кулінарні секрети і самим спробувати приготувати Papet Vaudois і тартар з лосося з в'яленим м'ясом і квітками буркуну. Жоель відомий за межами Виллара як прихильник і пропагандист "квіткової кухні" - зібрані вручну квіти і трави він додає практично в усі страви, що надає їм особливий смак і чарівність. На дегустації був також використаний домашній оцет з квіток липи (його можна придбати в ресторані Жоеля), а також інші спеціалітети регіону.
Кращі вина регіону були представлені зразками Pinot Noir від відомого місцевого винороба Бернара Каве (Bernard Cave), а також традиційним для кантону Во білим вином з винограду "Chasselas" - Dezaley Marsens від Олександра Шаппюі (Alexandre Chappuis), що представляє виноробну династію на терасі Лаво ( Світова спадщина ЮНЕСКО).
В регіоні Женевського озера виноградники займають близько 4000 гектарів, більша частина вироблених в регіоні вин споживається в Швейцарії і практично не експортується за її межі. У Вілларе, який знаходиться поруч з найбільшим виноробним регіоном Швейцарії, кантонів Вале, також широко представлені вина з цього кантону.

Похожие страницы